Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Θεσσαλονίκη: Έκλεισαν 3.000 βιοτεχνίες μέσα σε δυο χρόνια

Tα στοιχεία που ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παπαδόπουλος είναι ενδεικτικά της κρίσης που περνάει το εμπόριο.

Για την ακρίβεια, 2.920 είναι οι βιοτεχνικές επιχειρήσεις που κατέβασαν ρολά στη Θεσσαλονίκη τη διετία 2010-2011 ενώ 18 μεταποιητικές, επέλεξαν, ως ύστατη διέξοδο, την υπαγωγή τους στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα (έντεκα πέρυσι και επτά φέτος)...

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον κύριο Παπαδόπουλο, σημαντικά μειωμένες είναι οι εγγραφές φέτος στο ΒΕΘ σε σχέση με πέρσι. Φέτος άνοιξαν 692 επιχειρήσεις ενώ πέρσι 1002.

Ο κύριος Παπαδόπουλος είπε ότι ο προϋπολογισμός του 2012 απαξιώνει κάθε επιχειρηματική πρωτοβουλία και πως  «σταδιακά η πλειονότητα των Ελλήνων φορολογούμενων, συμπεριλαμβανομένων και των μέχρι σήμερα συνεπών θα οδηγηθούν, σε οριστική στάση πληρωμών».

«Οι Έλληνες πολίτες έρχονται αντιμέτωποι με μία σωρεία, «ευρηματικών» χαρατσιών και δεν έχουν τίποτε άλλο να δώσουν» συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση για τις πρόσφατες συλλήψεις επιχειρηματιών που οφείλουν στο δημόσιο, είπε ότι μπορεί να υπάρχουν και περιπτώσεις επιχειρηματιών που σκοπίμως δεν πληρώνουν, ωστόσο υπάρχουν και άλλοι που άδικα «στήνονται στον τοίχο και διαπομπεύονται», καθώς δεν έχουν τη δυνατότητα, εκ των πραγμάτων, να πληρώσουν αυτά που χρωστάνε.

Πηγή

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Οι Σκοπιανοί «βομβαρδίζουν» τις Βρυξέλλες

Με επιστολές διαμαρτυρίας «βομβαρδίζουν» οι Σκοπιανοί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο λόγος είναι ότι,  στις τελευταίες εκθέσεις της για τα Σκόπια η Κομισιόν αποφεύγει τη χρήση του όρου «Μακεδονικός»,  όταν αναφέρεται στο γειτονικό κρατίδιο.
Σύμφωνα με το defencenet, επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ κ. Γκιόργκι Ιβάνοφ στον πρόεδρο της Κομισιόν κ. Ζοζέ Μπαρόζο, λέγοντας ότι η παράλειψη του προσδιορισμού «Macedonian» (Μακεδονικός) προσβάλλει βαθιά τα συναισθήματα των κατοίκων της ΦΥΡΟΜ.
Στην πρόσφατη έκθεση προόδου στις 12 Οκτωβρίου, που δυσαρέστησε τα Σκόπια, η Κομισιόν παραλείπει τη χρήση του όρου «μακεδονικός-ή-ό» για τον ορισμό της γλώσσας, του έθνους και των θεσμικών  οργάνων της χώρας.
Επιστολές διαμαρτυρίας απέστειλαν, επίσης, στην Κομισιόν, πρυτάνεις δημόσιων πανεπιστημίων και φοιτητικές ενώσεις, η Ένωση Συγγραφέων της χώρας και αθλητικές ομοσπονδίες της ΠΓΔΜ.

Πηγή

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Το πρώτο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αττική !

Απο TAXALIA:

Αύριο Τετάρτη, στις 6 μμ,  τα αποκαλυπτήρια, με σημαντικές παρουσίες, όπως της κ.Γλύκατζη-Αρβελέρ, του Αθανάσιου Λερούνη, του Κων. Χολέβα, αλλά και του Robin Lane Fox !
Με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Μακεδόνων & Θρακών Παπάγου - Χολαργού (http://synmakthra.wordpress.com/), πρόκειται σύντομα να τοποθετηθεί στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού, ανδριάντας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο πρώτος στην Αττική. Το σύνολο των εξόδων αναλαμβάνεται από τον...
 συμπολίτη μας αρχιτέκτονα κ. Μπάμπη Στάικο, ο οποίος επίσης χρηματοδότησε την κατασκευή και τοποθέτηση, τον περασμένο χρόνο, του ανδριάντα του Φιλίππου Β’, στου Παπάγου.
Προ των αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα, και ειδικώς την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011, ώρα 18.00, οργανώνουμε εκδήλωση στην αίθουσα της Παλιάς Βουλής, με θέμα «Ο Μέγας Αλέξανδρος στο Μύθο και την Ιστορία», με σκοπό να παρουσιαστεί το έργο και η προσωπικότητά του μεγάλου στρατηλάτη.
Στην εκδήλωση αυτή θα είναι ομιλητές οι εξής:
• Η Πρύτανις κα Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ,
• Ο Καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας κος Εμμανουήλ Μικρογιαννάκης,
• Ο Καθηγητής κος Robin Lane Fox, του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης,
• Ο κος Αθανάσιος Λερούνης, εκπαιδευτικός, πρόεδρος της ΜΚΟ «Έλληνες Εθελοντές»
· Ο κος Κωνσταντίνος Χολέβας, Πολιτικός Επιστήμων.
Θα συντονίσει ο Δρ. Ιωάννης Παρίσης, υποστράτηγος ε.α., διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης.
Στην εκδήλωση αυτή έχουν προσκληθεί μέλη της Κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου, της Ακαδημίας Αθηνών, της Εκκλησίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, της ακαδημαϊκής κοινότητας, Δήμαρχοι (και από πόλεις της Μακεδονίας), Μακεδονικές και άλλες οργανώσεις, ο χώρος της Αρχαιολογίας, ξένες Πρεσβείες και ξένες Αρχαιολογικές Σχολές, και πολλοί άλλοι, κλπ.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Παπάγου-Χολαργού και έχει την υποστήριξη δεκάδων μακεδονικών και άλλων οργανώσεων από την Ελλάδα και τον Ελληνισμό της Διασποράς.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Δρ. Ιωάννης Παρίσης