Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Η Μουσουλμανική ΠΓΔΜ

Την προσπάθεια της ΠΓΔΜ να προσεγγίσει τον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης την θεωρώ ως καλά νέα γιατί αποδεικνύει ότι οι γείτονες δεν έχουν πετύχει την υποστήριξη που περίμεναν από τον δυτικό κόσμο και την εύκολη είσοδο στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Πολλά διεθνή ΜΜΕ υποστήριξαν ακόμα και τις εξωφρενικές θέσεις του κρατιδίου για «Μακεδονικό Πολιτισμό» αλλά το σύνολο των σοβαρών μελετητών γελάει με τους ισχυρισμούς.

Η νέα τακτική είναι συνεπής με την αλαζονική συμπεριφορά της κυβέρνησης Γκρουέφσκι που ουσιαστικά απειλεί την διεθνή κοινότητα ότι αν δεν εξασφαλιστεί η συμμέτοχη της ΠΓΔΜ στην ΕΕ θα αποσταθεροποιηθεί όλη η περιοχή. Το νέο επικοινωνιακό τρικ είναι η υποστήριξη των Μουσουλμάνων. Αυτό που δεν κατάλαβαν οι Σκοπιανοί πολιτικοί είναι ότι η ΕΕ δεν έχει καμία μα καμία διάθεση να βάλει μουσουλμανικές χώρες στους κόλπους της. Αυτή η προσπάθεια θα γυρίσει μπούμερανγκ. Ευτυχώς που κάνουν τόσο χοντρά λάθη μόνοι τους την ώρα που εμείς δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε τα βασικά μας δικαιώματα.


ΠΓΔΜ: Η γειτονική χώρα, συζητά την ένταξή της, στον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης(!) - Στον ΟΙΔ, συμμετέχουν 57 χώρες, με κοινό σκοπό τη διάδοση των ισλαμικών αξιών και συμφερόντων παγκοσμίως

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης (ΟΙΔ), Εκμελντενίν Ιχσάνογλου, συναντήθηκε, σήμερα, στα Σκόπια με το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αμπντουλκαντάρ Μεμέντι.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ, στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το ενδεχόμενο ένταξης της ΠΓΔΜ στον ΟΙΔ, καθώς και θέματα αμοιβαίας στήριξης διαφόρων πρωτοβουλιών από τις δύο πλευρές.

Ο κ. Μεμέντι σημείωσε ότι η ΠΓΔΜ, ως χώρα με κατά το 1/3 μουσουλμανικό πληθυσμό, μπορεί να έχει εξαιρετική συνεργασία με τις χώρες-μέλη του ΟΙΔ, τονίζοντας, στο πλαίσιο αυτό, ότι οι περισσότερες χώρες-μέλη του ΟΙΔ έχουν αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα.
Ο κ. Ιχσάνογλου χαιρέτισε την τοποθέτηση του κ. Μεμέντι ως ειδικού εκπροσώπου της ΠΓΔΜ στον ΟΙΔ.

Ο Γ..Γ του ΟΙΔ βρίσκεται στην ΠΓΔΜ, στο πλαίσιο του 4ου διεθνούς συμποσίου «Ισλαμικός Πολιτισμός στα Βαλκάνια», το οποίο διοργανώνουν η Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών της ΠΓΔΜ (MANU) και το Κέντρο Ερευνών της ισλαμικής ιστορίας, τέχνης και πολιτισμού.

Ο ΟΙΔ είναι ένας διακυβερνητικός οργανισμός που σχηματίστηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 1969 στη Σύνοδο του Ραμπάτ στο Μαρόκο. Αριθμεί 57 χώρες-μέλη και ο βασικός του στόχος είναι η διάδοση των ισλαμικών αξιών και συμφερόντων σε όλο τον κόσμο.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου