Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011

Γκρούεφσκι: «Μεγάλες οι τουρκικές επενδύσεις στη χώρα»

Στο επιχειρηματικο φόρουμ της Κωνσταντινούπολης ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έδωσε μεγάλη ενθάρρυνση και κίνητρα στους Τούρκους επενδυτές, για μεγάλες ευκαιρίες επενδύσεων στην πΓΔΜ, εκτίμησε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων , Νίκολα Γκρούεφσκι, μετά την ανάθεση της ανακατασκευής του αεροδρομίου «Άγιος  Απόστολος Παύλος» της Οχρίδας.

«Ξεκινήσαμε με την εταιρεία TAV, η οποία έχει επενδύσει σημαντικά στη χώρα και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των αερομεταφορών και του τουρισμού στην πΓΔΜ και αυτό θα είναι προς όφελος των πολιτών, γιατί θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν με φθηνά εισιτήρια σε ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους προορισμούς», δήλωσε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ προς τους δημοσιογράφους επισκεπτόμενος το αεροδρόμιο  της Αχρίδας.

Ο Γκρούεφσκι αναφερόμενος στις τουρκικές επενδύσεις που έχουν κοινωνικό χαρακτήρα, τόνισε ότι πρόσφατα στα Σκόπια άνοιξε  η τουρκική  Οφθαλμολογική Κλινική και σύντομα θα ανοίξει και μια μονάδα στο Μπέροβο,  επένδυση ‘αποκλειστικών τουρκικών συμφερόντων’.

« Οι επενδύσεις αυτές  της Τουρκίας, επεκτείνονται και στον Τραπεζικό Τομέα και σύμφωνα με πληροφορίες μου, τους προσεχείς μήνες θα αυξηθούν οι τουρκικές επενδύσεις και σε άλλους τομείς. Ήδη τουρκικές τράπεζες αγόρασαν ακίνητα τα οποία θα τα αξιοποιήσουν για την δημιουργία τουλάχιστον 40 υποκαταστημάτων», είπε ο Γκρούεφσκι και πρόσθεσε ότι οι επενδύσεις αυτές είναι της τάξης των 150 εκατ. ευρώ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου