Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2011

Για τα δόντια στα Σκόπια… και μετά επιδιόρθωση στην Ελλάδα!

Για δυο κυρίως λόγους κατακλύζονται τα οδοντιατρεία στα Σκόπια από Έλληνες ασθενείς. Ο πρώτος είναι η φθηνή εργασία και τα φθηνά υλικά. Μόνο που τα Σκόπια, επειδή δεν ανήκουν στην Ε.Ε., δεν έχουν υποχρέωση πιστοποίησης για τα χρησιμοποιούμενα υλικά.

Με αφορμή ρεπορτάζ της κιλκισιώτικης εφημερίδας «Πρώτη Σελίδα», οδοντίατροι μας επιβεβαίωσαν ότι είναι πολλά τα περιστατικά που οι προσφεύγοντες για οδοντιατρικές υπηρεσίες στα Σκόπια αντιμετωπίζουν περιπλοκές λόγω ακαταλλήλων μάλλον υλικών και υποχρεώνονται να προβούν σε επιδιορθώσεις σε Έλληνες γιατρούς.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι οι ασφαλισμένοι του δημοσίου και του ευρύτερου τομέα του, ενώ δίνουν στον οδοντίατρο 40 και 50 ευρώ, στη συνέχεια πρέπει να συμπληρώσουν τα σχετικά έγγραφα για να εισπράξουν μετά από 4-5 μήνες… έξη-επτά ευρώ!

Και τούτο διότι από το 1993 ισχύει ένας κατάλογος όπου η εξαγωγή δοντιού τιμολογείται με… 6,34 ευρώ, ένας καθαρισμός 7 ευρώ, μια ακτινογραφία 2,47 ευρώ. (έτσι μειώνονται οι δαπάνες στην Υγεία;).  Ουσιαστικά, ο ασφαλισμένος δεν είναι.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου