Τρίτη, 8 Μαΐου 2012

Τι λένε στα Σκόπια για τις ελληνικές εκλογές

Τουλάχιστον προβληματισμένος εμφανίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα.

Ο Νικόλα Ποπόφσκι δεν έδειξε την ανησυχία του για τις διαβουλεύσεις σχετικά με τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Αθήνα. Οπως είπε, δεν τον ενδιαφέρει ποιο κόμμα ή ποιος συνδυασμός κομμάτων θα αναλάβει την ευθύνη σχηματισμού κυβέρνησης στην Ελλάδα λέγοντας πως όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις ανεξάρτητα πολιτικής τοποθέτησης δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία με τα Σκόπια για το θέμα του ονόματος. Παραδέχθηκε, επίσης, πως η διαφορά στο θέμα του ονόματος περνά σε δεύτερη μοίρα με δεδομένα τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας και ανησυχεί ότι αυτή η κατάσταση μπορεί να δυσκολέψει την ικανοποίηση του αιτήματος της ΠΓΔΜ για είσοδο στο ΝΑΤΟ και αργότερα στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Συμπέρασμα: Ο Ποπόφσκι βλέπει πως η Ελλάδα μπορεί να μπει σε μια μεγάλη περίοδο ζυμώσεων και συζητήσεων (ή και εκλογών) για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης αλλά παραδέχεται εμμέσως πως ακόμα και αν τα κόμματα στη χώρα μας κατέληγαν σε μεταξύ τους συμφωνία, το θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ θα παρέμενε σε εκκρεμότητα αφού προτεραιότητα είναι για τη χώρα μας η οικονομία. Συμπέρασμα του συμπεράσματος; Η ελληνική κάλπη μπέρδεψε και τους Σκοπιανούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου