Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Απογοητευμένος από την ΕΕ ο πρόεδρος των Σκοπίων

Την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν έκανε αποδεκτή τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την ΠΓΔΜ, εξέφρασε ο πρόεδρος της χώρας, Γκιόρκι Ιβάνοφ, κατά την καθιερωμένη ετήσια ομιλία του στη Βουλή, στην οποία αναφέρθηκε σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και οικονομίας.
 
«Φαίνεται ότι κάποιες αναχρονιστικές νοοτροπίες στα Βαλκάνια, όπως και διάφορα συμφέροντα και διχαστικές αντιλήψεις στην περιοχή, εξακολουθούν να υφίστανται και καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τις αποφάσεις των Συνόδων Κορυφής της ΕΕ», σημείωσε ο κ. Ιβάνοφ.
 
«Το μήνυμά μου προς όσους συνέβαλαν στη διαμόρφωση αυτών των συμπερασμάτων του Συμβουλίου, είναι ότι έπραξαν λανθασμένα. Το μήνυμά μου προς όλους εκείνους που διαφοροποιήθηκαν και αποτελούν πλειοψηφία είναι το εξής: Σας ευχαριστώ για το θάρρος, τη βούληση και το όραμά σας. Δεν πρόκειται ποτέ να σας ξεχάσουμε» ανέφερε ακόμη ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ.
 
Ο κ. Ιβάνοφ αναφέρθηκε και στην απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης σχετικά με την προσφυγή της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας, σημειώνοντας ότι η ετυμηγορία του Δικαστηρίου άλλαξε ριζικά την κατάσταση και επιβεβαίωσε την ορθότητα των πολιτικών της ΠΓΔΜ. 
«Μετά την απόφαση αυτή του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης αυξάνεται και πάλι συνεχώς ο αριθμός των υποστηρικτών, φίλων και εταίρων μας. Αυτό φάνηκε και στο Σικάγο αλλά και στις Βρυξέλλες και πλέον τα επιχειρήματα εκείνων που θέλησαν και κατόρθωσαν να μας παρεμποδίσουν, γίνονται όλα και πιο έωλα και εξασθενούν μέρα με την ημέρα. Δεν μπορούν να συνεχίσουν επ' αόριστον την αλόγιστη πολιτική των παρεμποδίσεων» συμπλήρωσε ο κ. Ιβάνοφ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου