Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Πως θα επιτευχθεί η ανάπτυξη κύριοι υποψήφιοι?

Να που φτάσαμε και σε αυτό. Καλούνται οι έλληνες επιχειρηματίες να επιδείξουν «επιχειρηματικό πατριωτισμό» και να παραμείνουν στη χώρα μας. Γεμάτο πια το διαδίκτυο από τις ειδήσεις οικονομικής μετανάστευσης ελληνικών επιχειρήσεων που έχει ως αποτέλεσμα την πρωτοφανή αύξηση της ανεργίας και την καθίζηση της οικονομίας της Ελλάδας. Μέχρι και οι τηλεοπτικοί σταθμοί εδέησαν να παραχωρήσουν λίγο χρόνο στις ειδήσεις τους και αναφέρθηκαν στην οικονομική μετανάστευση.

Οι υποψήφιοι στη Μακεδονία έχουν κάνει σημαία τους την λέξη «ανάπτυξη». Τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα. Πως θα επιτευχθεί η ανάπτυξη βρε παιδιά? Εδώ και χρόνια η Μακεδονία βιώνει συρρίκνωση που αυξάνεται κάθε χρόνο και περισσότερο. Γιατί να μείνουν εδώ οι επιχειρήσεις όταν έχουμε τη πρωτιά στη διαφθορά, στη γραφειοκρατία, και στη φορολόγηση? Δώστε ένα λόγο στους «πατριώτες» επιχειρηματίες που έμειναν να μην τα μαζέψουν και να φύγουν και να μην βάλουν λουκέτο.

Εσείς κ. Μπόλαρη που ήσασταν από τους βασικούς ομιλητές στο συνέδριο για την Διασυνοριακότητα τι προτείνεται τώρα? Τα είπατε πολύ ωραία τότε, αναλύσατε ευκαιρίες και απειλές και μιλάτε πάλι σήμερα για ανάπτυξη της περιοχής. Πείτε μας πως θα γίνει η πραγματική ανάπτυξη που θα δώσει ένα μεροκάματο στους ανέργους που αφήνει πίσω της η οικονομική μετανάστευση χιλιάδων επιχειρήσεων.  Κύριε Ψωμιάδη και εσείς πρέπει να μας πείτε το σχέδιο σας γιατί και εσείς για ανάπτυξη μιλάτε.

Μετά από τις επιχειρήσεις αξιότιμοι κύριοι υποψήφιοι μεταναστεύουν αναγκαστικά οι πολίτες για να βρουν ένα κομμάτι ψωμί χωρίς να γίνουν κλεφτές. Ήδη χιλιάδες Έλληνες – και όχι μόνο από την Βόρειο Ελλάδα – έχουν φύγει να βρουν δουλειές άλλου. Πείτε μου εσείς με τα τόσα χρόνια πολιτική εμπειρία, αν αυτό δεν είναι κοινωνική και εθνική διάλυση τότε τι είναι?

Το σπίτι μας καίγεται αξιότιμοι κύριοι υποψήφιοι και δεν υπάρχουν πια περιθώρια για άνευ νοήματος πολιτικές δηλώσεις και πλαστικές σημαιούλες σε προεκλογικές συγκεντρώσεις. Η Βόρεια Ελλάδα αιμορραγεί εδώ και χρόνια και τώρα η οικονομία της πνέει τα λοίσθια. Ο καιρός που οι τοπικοί άρχοντες εκλέγονταν για να εγκαινιάσουν 2 δρόμους και ένα ΚΑΠΗ στη διάρκεια της θητείας τους έχει περάσει.

 Προσδιορίστε τι εννοείται όταν μιλάτε για ανάπτυξη. Ξεκαθαρίστε πως θα βοηθήσετε να ανατραπεί η πορεία της Βόρειας Ελλάδας και κατ’  επέκταση όλης της Ελλάδας προς την άβυσσο.

Υπενθυμίζω και το ψήφισμα για την Μακεδονία: http://www.gopetition.com/online/37192.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου