Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Ημερίδα για την δημιουργία εθνικής στρατηγικής στη Βόρειο Ελλάδα

Μια σημαντική ημερίδα για την Βόρειο Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 02 Μαρτίου 2010 στο ξενοδοχείο Hyatt Regency, στη Θεσσαλονίκη. Η ημερίδα έχει τίτλο “ΔIAΣYNOPIAKOTHTA - Ευκαιρίες και Προκλήσεις για τη Βόρεια Ελλάδα” και διοργανώνεται από τον Όμιλο Καλοφωλιά και την εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ.

Στόχος της ημερίδας που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας είναι η ενημέρωση και ο προβληματισμός για τη δημιουργία εθνικής στρατηγικής για την αξιοποίηση των ευκαιριών και την αντιμετώπιση των προκλήσεων της διασυνοριακότητας.

Η ημερίδα έχει σχεδιασθεί ώστε να αποτελέσει βήμα διαλόγου μεταξύ της πολιτείας και του επιχειρηματικού κόσμου ώστε να αναζητηθούν οι αιτίες και να προταθούν λύσεις που θα αναστρέψουν τη φθίνουσα πορεία του τόπου και θα επαναφέρουν τη Βόρεια Ελλάδα στην ισχυρή θέση που της αρμόζει, τόσο στο ελληνικό όσο και στο βαλκανικό περιβάλλον.

Στην ημερίδα συμμετέχουν σημαντικοί εκπρόσωποι του πολίτικου και επιχειρηματικοί κόσμου:

Σπύρος Κουβέλης, υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Νικόλαος Μπακατσέλος, διευθύνων σύμβουλος Πυραμίς Μεταλλουργεία Α.Ε. αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Εκδοτική Βορείου Ελλάδος, Νικόλαος Πέντζος, πρόεδρος Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, δρ Αναστάσιος Αλεξανδρίδης, τ. γενικός διευθυντής ειδικής υπηρεσίας διαχείρισης προγράμματος INTERREG III, καθηγητής ΤΕΙ Κοζάνης, Στέφανος Θεοδωρίδης, διευθύνων σύμβουλος RegencyEntertainment A.E., Αλέξανδρος Κατσιώτης, προέδρος και διευθύνων σύμβουλος ΕΛΓΕΚΑ Α.Ε., Οθων Πυλαρινός, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ΚΟΥ ΚΟΥ ΑΕ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Pap Safety Glass ABEE.

Συντονιστής της ημερίδας είναι ο δημοσιογράφος Θωμάς Σιώμος.

Αυτό είναι ένα εξαιρετικό βήμα για την αλλαγή της αρνητικής κατάστασης στη Μακεδονία μας.
Η ημερίδα επικεντρώνεται στη δημιουργία στρατηγικής για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από τις γειτονικές χώρες στη Βόρειο Ελλάδα και όλοι ξέρουμε ότι τα περισσότερα προβλήματα προέρχονται από την ΠΓΔΜ. Η αδράνεια των τελευταίων ετών οδήγησε την Μακεδονία σε οικονομική παρακμή και αφαίμαξη από τους γείτονες συνεισφέροντας σημαντικά στην γενικότερη οικονομική κρίση της χώρας μας.

Είναι πολύ καλό σημάδι το ότι ενεργοποιήθηκαν και αντέδρασαν οι επιχειρηματίες της Βορείου Ελλάδος καθώς και το ότι η πολιτική ηγεσία αποφάσισε να στηρίξει την ημερίδα. Ας ελπίσουμε ότι θα συζητηθεί η ουσία των προβλημάτων και θα μπουν οι βάσεις για μια πραγματική εθνική στρατηγική για την ανάπτυξη της Μακεδονίας μας.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου