Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Από Σκόπια και Αλβανία έρχονται οι δουλέμποροι

Πολλοί λένε ότι ενοχλούνται από τους λαθρομετανάστες. Προσωπικά λυπάμαι τόσο αυτούς όσο και εμάς. Φεύγουν από χώρες όπου η επιβίωση τους είναι δύσκολη για να έρθουν σε μια χώρα που οι συνθήκες διαβίωσης είναι δραματικές. Γίνονται πιόνια εκλογικών συμφερόντων και υποκριτικού ενδιαφέροντος, ζουν στοιβαγμένοι σε ένα υπόγειο και προσπαθούν να βγάλουν τα προς το ζην πουλώντας λουλούδια και καθαρίζοντας τζάμια αυτοκινήτων. Σε μια χώρα που και ο αυτόχθονας έχει πια πρόβλημα επιβίωσης είναι λογικό ένα ποσοστό λαθρομεταναστών να στρέφονται προς την παρανόμια αυξάνοντας την συνολική εγκληματικότητα.

Όχι δεν θα υποστηρίξω ότι οι λαθρομετανάστες είναι εγκληματίες. Είναι βασανισμένοι άνθρωποι που έδωσαν τα πάντα σε ένα δουλέμπορο ελπίζοντας σε μια καλύτερη ζωή χωρίς να ξέρουν τι τους περιμένει. Αυτό που υποστηρίζω όμως είναι ότι η χώρα μας δεν αντέχει άλλους μετανάστες ειδικά τώρα που τα δικά της παιδιά μεταναστεύουν για να βρουν μια καλύτερη ζωή. Γι αυτό και είναι θετική εξέλιξη η ανάπτυξη των δυνάμεων της Frontex στα Ελληνοτουρκικά σύνορα για να μειωθεί το μεταναστευτικό κύμα. Σύμφωνα με στοιχεία της ίδιας της Frontex στην Ελλάδα καταγράφεται το 75% (!!!) των εντοπισμένων παράνομων διελεύσεων συνόρων στην ΕΕ.

Η Τουρκία αντέδρασε στην ανάπτυξη των δυνάμεων της Frontex υποστηρίζοντας ότι όσοι περνούν τα σύνορα δεν είναι οικονομικοί μετανάστες αλλά άνθρωποι που προσπαθούν να γλυτώσουν από βασανιστήρια και διώξεις. Οι Τούρκοι βέβαια δεν μας εξηγούν γιατί αυτοί οι βασανισμένοι άνθρωποι δεν θέλουν να μείνουν στην Τουρκία και πληρώνουν τους τούρκους δουλεμπόρους να τους φέρουν στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα έχει γίνει πέρασμα και σταθμός λαθρομεταναστών αλλά η Frontex ίσως έχει τοποθετηθεί σε λάθος σημείο. Σίγουρα από τα σύνορα με την Τουρκία περνάνε καραβάνια λαθρομεταναστών αλλά πάλι σύμφωνα με τα στοιχεία της EE το μεγαλύτερο πέρασμα στην ΕΕ δεν είναι ο Έβρος αλλά τα Ελληνικά σύνορα με τα Σκόπια και την Αλβανία. Το 34% των παράνομων διελεύσεων στην Ευρώπη καταγράφεται εκεί!! Λογικά λοιπόν θα έπρεπε να έχει αναπτυχτεί άλλη μια δύναμη της Frontex στα Ελληνοσκοπιανά – Ελληνοαλβανικά σύνορα για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο. Ακούσατε τίποτα σχετικό? Μάλλον όχι και ούτε θα ακούσετε. Καλό είναι που πάνε να κλείσουν μια τρύπα αλλά η μεγάλη μένει ανοιχτή.

1 σχόλιο:

  1. ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ 10.000€ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ, ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ !!! ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΥΡΩ ΧΩΡΕΣ... ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΙΝΕΙ;;; ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ.
    ΜΙΑ ΥΠΟΝΟΙΑ ΕΙΝΑΙ, ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΣΑΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ-ΚΑΤΑΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ ΤΟΥΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ !!!
    ΕΠΟΜΕΝΩΣ: ΕΙΝΑΙ ΦΡΕΣΚΟΤΥΠΩΜΕΝΑ "ΠΛΑΣΤΑ-ΜΑΡΟΥΛΟΦΥΛΛΑ" ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΣΑΜ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή