Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Οι αθλήτριες- φρουροί της Μακεδονίας και οι "χαμένοι" στην μετάφραση...

Όταν κάποιοι κύριοι καπηλεύονται την ιστορία και μετατρέπονται σε σύγχρονους εφιάλτες για λίγα φράγκα (βλ. Δημητρόπουλο), οι αθλήτριες του " Μ.Αλεξάνδρου" Γιαννιτσών ρισκαράν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία για την πατρίδα. Ευτυχώς όμως οι νεαρές κοπέλες δικαιώθηκαν ενώ δημιούργησαν δεδικασμένο  και εφεξής οι Σκοπιανοί αθλητές δεν θα μπορούν να προκαλούν απροκάλυπτα φορώντας σύμβολα τα οποία ανήκουν μεν σε όλη την ανθρωπότητα δίχως όμως αυτό να σημαίνει ότι έχουν και δικαίωμα να τα οικειοποιούνται αυτοί. Έξάλλου δεν πρέπει να ξεχνούν ότι αυτά τα σύμβολα βρέθηκαν στην ελληνική επικράτεια και αφηγούνται μια ιστορία την οποία εμείς καταλαβαίνουμε από το πρωτότυπο ενώ αυτοί χρειάζονται διερμηνεία....Γείτονες αναρωτιέμαι μήπως χαθήκατε στην μετάφραση εν τέλει?


ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ "Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ" ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ Άγρυπνοι φρουροί της Μακεδονίας


Θυσίασαν την αθλητική τους ύπαρξη για να υπερασπιστούν τη Μακεδονία και δικαιώθηκαν πανηγυρικά. Είναι οι λεβέντισσες της ομάδας χάντμπολ του “Μεγάλου Αλεξάνδρου” Γιαννιτσών που στη θέα του “ήλιου της Βεργίνας” που “έλαμπε” στις εστίες και στα σορτσάκια της ομάδας Πρίλεπ από τα Σκόπια αποχώρησαν πάραυτα από το γήπεδο.

Ο αγώνας για τον 2ο γύρο του Challenge Cup ματαιώθηκε και η αρχική διετής ποινή αποκλεισμού που τους επιβλήθηκε μετατράπηκε χθες σε δύο χρόνια με αναστολή. Στην ουσία τους αναγνωρίστηκε το δικαίωμα να υπερασπίζονται την ιστορία της Μακεδονίας και τα ιερά σύμβολα της αποτελώντας για όλους μας ζωντανό παράδειγμα μίμησης.

Η “Μ” είχε ταξιδέψει στα Γιαννιτσά, είχε μιλήσει μαζί τους και τις είχε φωτογραφήσει. Δεν είναι τυχαίο ότι είχαν τυλιχθεί με τη γαλανόλευκη πριν τις αποθανατίσει ο φωτογραφικός φακός. Το άρωμα της Ελλάδας και της Μακεδονίας έβγαινε μέσα από κάθε τους κίνηση κάθε τους δήλωση. Είναι χαρακτηριστικά τα λόγια του προέδρου του συλλόγου Πυθαγόρα Δημητριάδη: “Ποτέ δεν θα επιτρέπαμε τα Σκόπια να καπηλεύονται τα ιερά σύμβολα της Μακεδονίας. Είναι πάνω από την ύπαρξη μας”.

Τα κορίτσια του “Μέγα Αλέξανδρου” εγκατέλειψαν το γήπεδο στα Σκόπια αν και είχαν την πρόκριση στο χέρι. Η δευτεροβάθμια επιτροπή της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας Χάντμπολ (ΕHF) έδωσε στην πρωτόδικη ποινή τον χαρακτήρα της αναστολής με το σκεπτικό ότι “το ελληνικό σωματείο τιμωρείται με πρόστιμο 10.000 ευρώ για παραβίαση του κανονισμού αγώνων, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι η αποχώρηση αυτή βασίστηκε σε υπαρκτούς και σοβαρούς πολιτικούς λόγους που συνιστούν ιδιαίτερες συνθήκες”.

Οι λεβέντισσες όμως από τα Γιαννιτσά δημιούργησαν και δεδικασμένο. Σύμφωνα με τη χθεσινή απόφαση “εφ’ εξής στους αγώνες μεταξύ των δύο χωρών θα λαμβάνεται ιδιαίτερη μέριμνα για αυτά τα θέματα”. Πράγμα που σημαίνει ότι από εδώ και πέρα οι Σκοπιανοί δεν θα μπορούν να προκαλούν ανενόχλητοι. Κι αυτό χάρη στην γυναικεία ομάδα χάντμπολ του “Μέγα Αλέξανδρου” Γιαννιτσών!
 
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου