Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2009

Η προπαγάνδα και η πραγματικότητα για τον τουρισμό μεταξύ Ελλάδος και ΠΓΔΜ

Σύμφωνα με άρθρο του MINA η Ελλάδα αντιπαθεί τους κατοίκους της ΠΓΔΜ αλλά θέλει τα Ευρώ τους. Το πρακτορείο του κρατιδίου παρουσιάζει τους επιχειρηματίες της Βορείου Ελλάδος ως απελπισμένους που για να αυξήσουν λίγο τον τζίρο τους προσλαμβάνουν νεαρές κοπέλες που μοιράζουν φυλλάδια στους τουρίστες που έρχονται από τα Σκόπια ελπίζοντας ότι θα βγουν από την οικονομική κρίση... Το θεωρώ πολύ πιθανό να μοιράζονται διαφημιστικά φυλλάδια σε όλους τους οδηγούς στα σύνορα όπως και σε άλλα σημεία αλλά ας προσέξουμε τους τρόπους που βρίσκουν να προπαγανδίσουν.

ΕΥΤΥΧΩΣ που έχουμε δίπλα μας τα Σκόπια και χρηματοδοτούν με τον πλούτο τους την Ελληνική οικονομία!

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΛΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Με στόχο την αύξηση των Ελλήνων τουριστών και κυνηγών της τύχης και την πολύτιμη εισροή ελληνικού συναλλάγματος, η είσοδος των Ελλήνων στην ΠΓΔΜ γίνεται μόνο με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας, μέτρο που στήριξαν οι ομοσπονδίες ξενοδόχων και τουριστικών πρακτορείων στην ΠΓΔΜ. Το οργανωμένο σχέδιο της ΠΓΔΜ εις βάρος της Ελλάδας ενσαρκώνεται και στο εθνικό σχέδιο Τουριστικής ανάπτυξης 2009 - 2013 της ΠΓΔΜ, που κατατάσσει την Ελλάδα στη δεύτερη θέση επισκεψιμότητας στη γειτονική χώρα, κατέχοντας το 2007, το 12,4% στις αφίξεις από το εξωτερικό και το 11,3% σε μονοήμερες διανυκτερεύσεις.

Χαρακτηριστικά, το σχέδιο αναφέρει ότι ο λόγος για τον οποίο στις αστικές περιοχές Μπίτολα, Γευγελή και Στρούμιτσα οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις έχουν αναπτυχθεί με πολύ καλύτερη ποιότητα και υπηρεσίες είναι η γεωγραφική τους θέση κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα και η συχνή προσέλευση Ελλήνων επισκεπτών. Τα ξενοδοχεία απευθύνονται σχεδόν αποκλειστικά σε Έλληνες τζογαδόρους, καθώς ο τζόγος, όπως αναφέρει η έκθεση, απαγορεύεται στην Ελλάδα και οι Έλληνες καταφεύγουν στα Σκόπια για να τζογάρουν.. Στο πλάνο της η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, εξηγεί ότι σε άλλες περιοχές της χώρας οι ξενοδοχειακές υποδομές είναι πολύ περιορισμένες, αδιάφορες για τη διεθνή τουριστική αγορά.

(Bitola, Gevgelija and Strumica can be recognized as urban areas with a few reasonable hotels. The location of these cities near the Greek border is the main reason for this; all hotels are oriented on casinotourism. Gambling is forbidden in Greece and a lot of people are coming to Macedonia for that reason. - National Tourism Development Strategy 2009 – 2013)

Έτσι, οι Ελληνικοί μισθοί και εισοδήματα αυξάνουν το κεφάλαιο του Γκρουέφσκι, προκειμένου να επιτύχει τις φιλόδοξες επενδυτικές εξαγγελίες του για έργα υποδομής ύψους 8 δις ευρώ μέχρι το 2016. Παράλληλα, τα έσοδα αυτά χρηματοδοτούν και κρατούν ζωντανά τα κυκλώματα οργανωμένου εγκλήματος που στην περιοχή έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις.

Μας παίρνουν τα λεφτά και προπαγανδίζουν ότι σώζουν την οικονομία μας… Ας ξυπνήσουμε κάποια στιγμή.

2 σχόλια:

 1. Προς το blog σας.....Είμαστε ένα νέο BLOG το οποίο είναι ανοιχτό σε όλους τους blogger αλλά και στους πολίτες .
  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι δεν είμαστε Δημοσιογράφοι αλλά ούτε και έχουμε κάποια άλλα οικονομικά οι κομματικα συμφέροντα όπως πολλά άλλα blog.
  Επιτρέπουμε σε όλους τους blogger αλλά και στους πολίτες να αναγράφουν ελεύθερα τι αποψεις τους στο ιστολόγιό μας .
  Ευχόμαστε και ελπίζουμε και στη δική σας στήριξη και είμαστε πάντα στο πλευρό σας για οτιδήποτε αφορά την δημοσίευση

  Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων

  www.ksipnistere.blogspot.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Είμαστε ένα νέο blog ανοιχτό προς όλους τους blogger ευχόμαστε και ελπίζουμε και στην δική σας στήριξη και είμαστε πάντα στη διάθεση σας για ότι χρειαστείτε.
  Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων

  www.ksipnistere.blogspot.com
  email : ksipnistere1@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή